Tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

  BARCSAY ISKOLA

   Szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola
   2000 Szentendre, Kálvária út 18.

Szeptember 29-én 14 és 16 óra között várjuk az alsós napközis csoportokat Szent Mihály napi őszi napközis mulatságunkra! Helyszín: focipálya és az iskola udvara

Lesz játék, mulatság, közös tánc, műsor és eszem-iszom....

A lelkes szülők, nagyszülők pásztorétkek készítésével kedveskedhetnek a gyerekeknek!

Gyertek minél többen! Mulassunk együtt!

Kedves ötödikesek!

Sok szeretettel várunk szeptember 29-én, pénteken az iskolában megrendezésre kerülő csibeavató ünnepségen!

Programok:

14.45-15.00       Gyülekező az aulában

15.00-16.00       Vetélkedő

16.00-17.00       Színházteremben előadás, eredményhirdetés, avatás, eskü

17.00-20.00       Aulában disco, ebédlőben büfé, filmezés és társasozás (B1 szint)

 Belépőjegy: 400 Ft (kivétel az ötödikesek és a segítő hatodikosok, akiknek ingyenes)

  Megjelenésedre feltétlenül számítunk!

A tanév végén igazi meleg nyár köszöntött ránk. Ezer ágra sütött a nap, boldogan hagytuk magunk mögött a tantermeket. A városok látnivalói mellett legjobban az erdei, vízparti kirándulásokat élveztük. A Zumba csapat nagylelkű felajánlásának köszönhetően sok gyerek családjának tudtunk anyagi segítséget nyújtani.

A kirándulási, táborozási beszámolók közeli-távoli vidékek változatos programjairól adnak hírt:

A 7.a osztály a Velencei-tónál volt kirándulni. Kerékpároztunk, sárkányhajóztunk, és sokat röplabdáztunk, fociztunk. Az osztály nagyon jól érezte magát és az időjárás is ragyogó volt.

A 2.c osztály három helyszínt is meglátogatott: Dinnyés: Várpark - Pákozd – Tabajd: Mezítlábas park szerepelt  a programjukban.

A 4.f  célpontja Kismaros volt, a Csattogó völgyi pihenőházakban volt a táborhelyük. A 6.d Szilvásváradra kirándult, erre járt a 3.a is, útvonaluk: Eger-Szilvásvárad-Szalajka-völgy

A 7. b osztály izgalmas Győr-Szentendre vízitúrán vett részt, a 4.c osztállyal Kétbodonyban jártunk. 3.b és 3.dosztályok a Hercegkúti táborbólküldtek közös fotókat.

                      

A 4. b osztály az ország legészakkeletibb csücskébe, a Zempléni – hegység vidékére ment nyári táborba. Táborhelyünk Hercegkúton volt, ahol 5 napot töltöttünk. Rákóczi nyomán felkerestük a sárospataki Rákóczi várat, a Megyer-hegyi Tengerszemet, Sátoraljaújhelyen pedig kalandparkoztunk. A gyermekek remekül érezték magukat. Szeretném tolmácsolni a szülők hálás köszönetét a támogatásért.

A 3. f  Mogyoróhegyen táborozott három napig, tartalmas környezetismereti és erdővédelmi foglakozásokon vettünk részt. A szabadidős tevékenységek is nagy örömmel töltötték el a gyerekeket, például így együtt tudtak fagylaltozni osztálytársaikkal. Nagy segítséget jelentett a támogatás a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt, így nem maradtak ki az osztályprogramból, minden tanuló rész tudott venni a táborozásban. Az​ osztályközösségre nagyon pozitív hatással volt ez az alkalom is.

5.b osztállyal május végén két napos kiránduláson vettünk részt: az első napon meglátogattuk a veresegyházi medvéket és farkasokat, megnéztük Vác belvárosát, majd a szállásunkon (Kismaros, Csattogóvölgy) röplabda és vízicsatát vívtak a gyerekek. Másnap kisvasúttal felkapaszkodtunk Királyrétre, ott túráztunk egyet, hazafelé pedig (hogy még egy járművet kipróbáljunk) átkompoztunk a Dunán.

Képeink: https://photos.app.goo.gl/tAogyDXeDgkUQSV22

Szeretettel meghívjuk Önöket a 2017. április 22-én 19 órakor kezdődő jótékonysági bálunkra.

A belépőjegyek 2000 Ft-ért, támogató jegyek 1000 Ft-tól az osztályfőnököknél és az iskola aulájában kaphatók.

Büfé – zene – tánc – tombola- tanárok meglepetés tánca

 

Iskolánkban már évek óta minden második tanévben szervezünk egy londoni, dél-angliai utazást. Idén márciusban is közel 40 diákkal keltünk útra, klassz kis csapat verbuválódott össze. Vidáman telt az utazás, nagyokat kacagtunk még félálomban is a csigalányos viccen (mi is a neve…?)

Bővebben...

Iskolánk javára 2017. március 11-én jótékonysági bált szervezett Brunda Éva zumba-edző ötlete alapján és kezdeményezésével a vezetésével évek óta működő "zumbázók" köre.

Tanulóink 300.000 Ft támogatásban részesültek, melyet a rászoruló diákok táboroztatására fogunk fordítani. Hálás köszönet érte Évának, a zumbásoknak és a szponzoroknak.

Bővebben...